VVD zorgt voor betere openingstijden Milieustraat

De VVD heeft het voor elkaar gekregen, dat de openingstijden van de Area Milieustraat in Emmen worden verruimd. Binnenkort gaat de Milieustraat ook op zaterdag open. Zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Daarmee wordt gehoor gegeven aan een motie die de VVD in november vorig jaar heeft ingediend. De VVD wilde de tijden aanpassen aan de gebruikers. En niet de gebruikers aanpassen aan de openingstijden.

Vooral rondom het weekend - zaterdagmiddag en maandag – is de belangstelling voor de Milieustraat het grootst. Maar dan was de Milieustraat dicht….. Uit onderzoek van het College en Area is inmiddels gebleken dat de Milieustraat op zaterdagmiddag open kan. Zonder dat daarbij de kosten toenemen. Want dat was voor de VVD een keiharde eis.

Daarom heeft de VVD ook afgezien van een extra opening op maandag. Dat zou namelijk € 50.000,- extra gaan kosten. VVD Fractievoorzitter Johan Scheltens: “Het College heeft aangegeven ons voorstel over te willen nemen. Nu krijgen we ook uniforme openingstijden. Dat levert extra duidelijkheid op. Dat is ons ook wat waard. De Milieustraat gaat open van dinsdag t/m zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. Zonder extra kosten.”