VVD: Bewondering voor aanpak Stichting Catch

Tijdens een werkbezoek aan de Stichting Catch in Angelslo stak de VVD-fractie haar bewondering voor het werk en de aanpak van grondlegger Kadir Arslan niet onder stoelen of banken. De ex-militair begeleidt op een speciale manier jongeren die in het verdomhoekje dreigen te raken. Met een aanpak die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. En aan resultaat ook niet, trouwens.....

No Nonsense

4 VVD-kandidaten deden mee aan het werkbezoek. Naast lijsttrekker Johan Scheltens ook de nummers 2 (Patrick de Jonge), 3. (Margaret Smit) en 4. (Marcel Meijer). Johan Scheltens: “Ik wil deze nieuwe kandidaten laten zien wat er allemaal gebeurt in Emmen. Wat er met eigen initiatief en no nonsense-aanpak te bereiken valt. Daarvan is de Stichting Catch echt een schoolvoorbeeld.”

 

Oud-militair
Kadir Arslan, oud-militair, is in 2015 met Catch begonnen. Het is een plek waar jongeren mogen zijn wie ze zijn. Ze kunnen er huiswerkbegeleiding, muzieklessen, lezingen en workshops krijgen. Maar er worden ook sportevenementen en andere initiatieven georganiseerd. Dat geeft deze jongeren weer een doel en een toekomst. Jongeren spijbelen minder, krijgen hun diploma en Catch biedt ook werk­ervaringsplaatsen.

 

Aanpak werkt

Voor dit jaar gaat Catch vooral inzetten op meer vakbekwaam personeel. VVD-er Patrick de Jonge is zelf militair en herkent de aanpak: “Discipline, no nonsense, betrokkenheid, doorpakken: deze aanpak werkt. Dit spreekt jongeren aan. Zoiets moet je niet aan de Overheid of de Gemeente overlaten. Dit kan alleen met particulier initiatief. Hulde voor mannen zoals Kadir Arslan.

 

Eigen initiatief

De wijk Angelslo kent een hoge werkloosheid, hoge jeugdzorgcijfers en veel criminaliteit. Dankzij de Stichting Catch zijn die cijfers weer dalende. Mede daardoor komt er ook belangstelling vanuit andere wijken, zoals Bargeres en Emmermeer. Patrick de Jonge: “De VVD hecht aan zelfredzaamheid, eigen initiatief en veiligheid. Nou, wat dat betreft zijn we bij Catch op onze wenken bediend....”