Anita Scheper

Anita Scheper

Anita Scheper, Nieuw-Amsterdam.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en onder mijn leiding ontwikkel ik samen met mijn team internationale collecties in de interieur- en living branche. De ervaring die ik internationaal opgedaan heb in leidinggevende functies in het buitenland hebben mij de kans gegeven om veel te reizen binnen Europa maar ook daarbuiten. Toch is voor mij mijn dorp en onze gemeente altijd mijn veilige haven.

De brede kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan in het bedrijfsleven, maar ook als ondernemer zou ik graag willen delen om op die manier een politieke bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving binnen de gemeente Emmen. Met een groot analytisch vermogen, overtuigend onderhandelen, netwerken, problematiek aanpakken en oplossen.

Mijn interesse in de politiek: meebesturen, inzetten en je standpunt profileren, doelen bereiken is waar ik enthousiast van word. De afgelopen 4 jaar ben ik actief geweest als steun fractielid van de VVD Emmen en de komende 4 jaar zou ik mij graag sterk maken voor o.a. onderstaande onderwerpen:

* Goed en betaalbaar kunnen wonen. Meer kavels en woningbouw in de dorpen, leegstand centrum tegengaan.

* Een goed en breder onderwijs, meer aandacht voor jongeren. Zij zijn de toekomst.

* Aanleg en onderhoud voetpaden en wegen, investeren in regionale verbindingen.

* Werkgelegenheid creëren en ondernemerschap stimuleren. Werken moet lonen.

*Goede kwaliteit in de zorg, individuele zorgbehoefte en keuzevrijheid zijn leidend bij het verlenen van zorg.

* Aanpak en herijking Rensenpark.

* Gemeente financiën op orde, geen geld verkwisting.

Graag zet ik mij daadkrachtig in met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben ik betrokken bij een ondernemend, innovatief, veilig en mooi Emmen!