Nigar Ramazanova

Nigar Ramazanova

Nigar Ramazanova, 37 jaar, Emmerhout. 


Geboren in Azerbeidzjan en woon sinds mijn 16e jaar in Nederland waarvan grotendeels in Emmen.

 

In het dagelijks leven werk ik als Adviseur Openbare Orde en Veiligheid en op dit moment rond ik mijn opleiding Expert Openbare Orde en Veiligheid af.

Hiervoor heb ik rechten gestudeerd en ben gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht en in het werken met multiprobleem gezinnen. In mijn vrije tijd zet ik mij in voor goede doelen en ben ik o.a. webcare medewerker bij het UNICEF. Daarnaast organiseer ik vaak inzamelacties, meestal voor geneesbaar zieke kinderen die financieel niet in staat zijn om hun behandeling te bekostigen.  

 

Ik ben opgegroeid in een cultuur waar alle geloven en nationaliteiten vredig naast elkaar leven en elkaar in eigen waarde laten, ongeacht hun afkomst of geloof. Ik streef naar een maatschappij waar een veilige omgeving en respect voor elkaar voorop staat.

Als verbinder wil ik mij graag inzetten voor alle inwoners van de gemeente Emmen en vanuit deze verbinding oplossingen bedenken voor de actuele maatschappelijke problemen.

 

Er liggen een hoop nieuwe uitdagingen te wachten. Dit betekent dat niet alleen economische belangen, maar ook sociale en culturele belangen in ogenschouw moeten worden genomen. Vanuit het liberalisme vind ik het essentieel dat de Emmenaren ook zelf verantwoordelijkheid dragen voor zaken. Hierdoor hebben inwoners de vrijheid om zelf keuzes te maken en zelf vorm te geven.