VVD ONTLOKT UITSPRAAK OVER GRATIS PARKEREN EN STADSBUS

VVD-fractievoorzitter Johan Scheltens heeft wethouder van der Weide de toezegging ontlokt dat er eind dit jaar in het Centrum van Emmen gratis geparkeerd mag worden. Johan Scheltens: “We hebben de wethouder even ‘doorgezaagd’ over de Actie Stadsbus. Daarbij mochten inwoners van Emmen gratis met de bus naar het Centrum. Een combinatie van gratis parkeren en gratis stadsbus was beter geweest. Dat erkende de wethouder ook. Hij zegde toe ook in 2016 met alle betrokken partijen te gaan overleggen.”

De VVD gaat de wethouder aan die toezegging houden. Wat de VVD betreft is die uitspraak ook afspraak. Want alleen de Gratis Bus-actie was onbegrijpelijk. Omdat daarmee de bewoners van de buitendorpen opnieuw op achterstand werden gezet. Johan Scheltens: “Terwijl juist de bewoners van de buitendorpen met de auto naar het centrum moeten komen. Onbegrijpelijk, vooral van Wakker Emmen. Daarom hebben wij opnieuw gepleit voor een parkeervrije periode. Daar hebben ALLE inwoners van Emmen en ook ALLE centrum-ondernemers wat aan!” 

Volgens wethouder van der Weide lag de oorzaak van het niet gratis kunnen parkeren bij Q-Park. Johan Scheltens: “Dat mag zo zijn, maar dan kom je in ieder geval niet met een actie waar het grootste deel van de inwoners mee op achterstand wordt gezet. Wij zullen het overleg met Vlinderstad afwachten. Zo nodig komen we zelf met een voorstel”