VVD: WAKKER EMMEN KLAP VAN DE MOLEN?

De VVD Emmen heeft nogal verbaasd gereageerd op een bericht in Emmen.nu Waarin WakkerEmmen-voorman Henk Linnemann trots aankondigt dat Emmen windmolen-vrij gehouden gaat worden. Daar zouden de coalitiepartijen (WE, CDA, PvdA) een akkoord over hebben gesloten. VVD-Fractievoorzitter Johan Scheltens: “Als dat waar is breken ze College-afspraken. En als het niet waar is heeft Wakker Emmen blijkbaar een klap van de molen gekregen. En in beide gevallen is het kiezersbedrog.”

De VVD snapt deze noodsprong wel: “Wakker Emmen heeft zich in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Ze hebben de verkiezingen gewonnen met uitspraken die ze niet na kunnen komen. Dat wordt elke keer weer duidelijk. Oppositie voeren is iets anders dan bestuursverantwoordelijkheid nemen. Maar ga dan niet de moderne Don Quichot uithangen. Het vechten tegen windmolens is inmiddels echt achterhaald.”

Volgens de VVD-fractievoorzitter heeft het College zich gecommitteerd aan de komst van 95,5 Mw. Daarbij zou de Gemeente de regie houden over het gebied en de plaatsing. Johan Scheltens: “Laat men zich daarop concentreren. Daar kom je verder mee dan dit soort goedkope onzinpraatjes. En van termen als ‘Landschapsgenocide’ word ik helemaal een beetje onpasselijk. Ik vind het tijd dat CDA en PvdA van zich laten horen. Of ze onderschrijven deze uitspraken óf ze distantiëren zich ervan. Maar  niet wegkijken, daar moeten ze maar eens mee ophouden.”

In het artikel schermt WakkerEmmen-woordvoerder Linnemann met de vele contacten die hij heeft met de regionale en landelijke politiek. Dat komt de VVD vreemd voor: “Het probleem van lokale partijen is juist, dat ze geen vertegenwoordiging hebben in de Provinciale Staten en de Tweede Kamer. Dus bij landelijke en/of provinciale beslissingen doe je mooi niet mee. Wij komen in Den Haag en/of in Kamerdebatten WakkerEmmen echt niet tegen.”