VVD: WE GAAN CEES BIJL NOG MISSEN……

De VVD Emmen betreurt het vertrek van Burgemeester Cees Bijl. Fractievoorzitter Johan Scheltens: “Dit is echt een verlies voor Emmen. Cees Bijl was een fantastische verbinder, die boven de partijen stond. Hij heeft echt geweldige dingen gedaan. Zonder hem weet ik niet of de Centrumvernieuwing, het nieuwe Theater en het nieuwe Wildlands er waren gekomen. Hij heeft die ontwikkelingen langs alle politieke voetangels en klemmen geleid.”

“Emmen moet er nu wel voor zorgen opnieuw een zwaargewicht terug te krijgen. Het huidige college kent weinig bestuurlijke ervaring. Zonder versterking geef ik dit College geen schijn van kans. Emmen heeft dringend behoefte aan een Visie 2030. Emmen kan niet stilzitten. Daarvoor hebben we een burgemeester nodig die boven de partijen staat, de boel bij elkaar houdt en een uitdaging niet uit de weg gaat. Dat gaat nog niet eenvoudig worden.”

Johan Scheltens begrijpt de overstap naar de Provincie: “Hoe jammer ook,  ik snap het wel. Zijn werk in Emmen zit erop. En het huidige College is meer met zichzelf dan met Emmen bezig. Daar is voor een doortastend bestuurder geen eer meer te behalen. Cees Bijl heeft zich enorm ingezet voor de regio Z-O Drenthe. Laten we hopen dat hij dat als Gedeputeerde ook blijft doen. Cees Bijl is zeker een aanwinst voor de Provincie.”