VVD hekelt beleid sport-accommodaties

De VVD wil van het College exact weten hoe de staat van onderhoud is bij de sport-accommodaties in de gemeente is. Niet alleen van de gemeentelijke, maar ook van de geprivatiseerde sportinstellingen. Volgens de VVD richt de coalitie zich teveel op de nieuwbouw van een sporthal in Emmer-Compascuüm. VVD-raadslid Nynke Houwing: “Zo’n sporthal is natuurlijk prima. Maar dan wel even aangeven waar je het geld vandaan denkt te halen.”

De VVD vreest, dat de nieuwbouw van de  sporthal ten kosten gaat van andere sportaccommodaties in de Gemeente. Nynke Houwing: “En daar zijn we het niet mee eens. Wij willen inzicht in de investeringsplannen voor de komende jaren. Maar dan wel realistisch, op basis van beschikbare middelen. Alleen dan kun je een juiste afweging maken.”

Wat nu gebeurt vindt de VVD goedkope symbool-politiek: “Dit is mooi weer spelen naar de samenleving. Verwachtingen wekken zonder dat je ze waar kunt maken. Nieuwe sporthal? Prima, maar dan ook gelijk aangeven hoe je dat kunt betalen. Zonder dat het ten koste gaat van andere voorzieningen. Geen loze beloftes, daar houden wij niet van.”