VVD tegen apart Fonds Herstructurering Binnenstad

De VVD heeft zich gekeerd tegen de plannen van de coalitie om een apart fonds te vormen voor herstructurering van de binnenstad. Fractievoorzitter Johan Scheltens: “We zijn uiteraard niet tegen een grondige herstructurering van de Emmense binnenstad. Maar wij zien de noodzaak van een apart fonds niet zitten. Wij hebben inmiddels zoveel potjes en fondsen dat we het zicht erop kwijt dreigen te raken.”

“We zijn hartstikke vóór een grondige aanpak van de binnenstad. Maar doe dat vanuit 1 centrale pot. Dat is wel zo handig en overzichtelijk. Dat vergroot ook de slagkracht. Wij zitten niet te wachten op allemaal verschillende kleine potjes. Je loopt alleen maar risico dat er subsidies en middelen onbenut blijven.”

Goedkope sier, noemt de VVD-voorman het voorgestelde potje van 1 miljoen. Johan Scheltens: “Terwijl je nu al weet dat die 1 miljoen bij lange na niet voldoende gaat zijn. Wij willen al die schotjes weg. Geen aparte fondsen voor dorpen en wijken, stadsvernieuwing , onderhoud, welzijnsaccommodaties, noem maar op. Gewoon 1 Grote Pot, 1 transparante reserve van waaruit we investeringen doen. “