Volgend parkeer-drama in de maak

Volgens de VVD heeft het College opnieuw op merkwaardige wijze geprobeerd een wijziging in het parkeerbeleid door te voeren. Fractievoorzitter Johan Scheltens: “Het College heeft tijdens de zomerperiode plotseling besloten de parkeertijden aan te passen. Vanaf 1 oktober wordt het overal 7 dagen van de week van 9.00 tot 21.00 betaald parkeren. Daar heeft de VVD vragen over gesteld.”

Johan Scheltens: “Op 30 april 2015 hebben wij als Gemeenteraad de Notitie ‘Verder met Parkeren’ aangenomen. Daarin werd duidelijk vermeld dat de betaaltijden van P-Noord en Parkeergarage Willinkplein na gereedkoming van het plein en het theater in overeenstemming zouden worden gebracht met die van Parkeergarage Westerstraat. Toen is nadrukkelijk gesteld, dat deze aanpassing niet zou gelden voor de open parkeerplaatsen.”

 

Johan Scheltens is het meest verbolgen over de eenzijdige verandering van het door de Gemeenteraad vastgestelde parkeerbeleid: “Blijkbaar is van ieders afwezigheid gebruik gemaakt om er weer een beleidswijziging door te rommelen. Wat bezielt dit college om het parkeren in Emmen-Centrum tegen de wil van de raad in duurder te maken? En waarom wordt de Raad daarbij buitenspel gezet?”

 

Volgens de VVD doet het College er beter aan de aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten: “Op deze manier jaag je het winkelend publiek én de toeristen de binnenstad uit. Dat is nou precies wat we niet moeten hebben. En straks moeten ook kerkgangers op zondag betalen voor hun kerkbezoek. Ik vind dit onbehoorlijk gedrag. En een parkeerbeleid zonder visie en daadkracht.”

 

Bij de vrije raadsdiscussie over het toekomstige parkeerbeleid heeft de VVD gepleit voor een beperking van het betaald parkeren in Emmen-Centrum: tot 18.00 uur, met uitzondering van de koopavond. Ook in de parkeergarages en op P-Noord vlakbij de bioscoop Utopolis. Johan Scheltens: “We moeten in Emmen wel met beide benen op de grond blijven staan. Betaald parkeren is een middel, geen doel op zich!”