VVD Emmen: Creatief Mensenpark te rigide

De VVD deelt het enthousiasme over de plannen voor het nieuwe Creatieve Mensenpark in het Stadshart slechts zeer gedeeltelijk. Ket Kwaliteitsboek voor dit ‘sfeervol mensenpark’ op de plek van de oude Dierentuin is veel te veeleisend en rigide. Raadslid Nynke Houwing: “Laten we vooral niet vergeten dat zich ondertussen nog geen ondernemer gemeld heeft.....”

Nynke Houwing: “Je kunt de lat ook té hoog leggen. Dan krijgt die alom bejubelde creativiteit geen kans. Want je hebt de ondernemers wel nodig. Want als zij wegblijven gaan de plannen toch mooi niet door. En dan ligt verpaupering in het hart van Emmen op de loer. Een initiatief afwijzen omdat de architect het niet aanstaat of omdat er geen kunstenaar bij betrokken is? Dat gaat ons veel te ver. Het is niet de bedoeling om direct alles plat te slaan’’


De VVD wil, dat ook gewone, betrokken Emmenaren mee gaan praten in de Parkredactie. Die redactie gaat uiteindelijk de initiatieven voor het Creatief Mensenpark inhoudelijk toetsen. In het Kwaliteitsboek Creatief Mensenpark staat onder meer waar architecten rekening mee moeten houden als ze willen bouwen. Een van de opvallendste eisen is dat de onderste bouwlaag van 4,5 meter transparant moet zijn. Verder moet bij elk ontwerp een kunstenaar worden betrokken. Het kwaliteitsboek is al ter inzage gelegd. Daarop kwam slechts 1 zienswijze binnen.