Nieuwjaarsborrel VVD Drenthe: Volle Bak

Het was weer ouderwets gezellig bij de Nieuwjaarsborrel van de VVD Drenthe. Die overigens deze keer samen met de VVD Coevorden werd georganiseerd. Want de Statenfractie wilde wat minder statisch en wat meer dynamisch het nieuwe jaar in. Nou, dat is gelukt. De Houten Ploeg in Erm was afgeladen en de Netwerken waren prima vertegenwoordigd: elke Lijstrekker kreeg de gelegenheid zichzelf te presenteren.

Voorzitter Bertil Bouwhuis van Coevorden heette iedereen welkom. Direct daarna mochten de verschillende lijsttrekkers zichzelf voorstellen. Waaronder Johan Scheltens van Emmen. Hij liet er geen gras over groeien: de VVD is helemaal klaar met de Coalitie en het voeren van oppositie in Emmen. De VVD wil weer verantwoordelijkheid nemen en van Emmen weer de banenmotor van Drenthe maken. De VVD is een partij van opbouwen, niet van potverteren.

 

Johan maakte tevens van de gelegenheid gebruik om zijn ploeg te presenteren. Hij weet zich gesteund door een klinkende lijst met kandidaten. Zowel mannen als vrouwen, zowel jong als oud, zoals ondernemers als agrariƫrs: de lijst is solide en evenwichtig, klinkt als een klok. De VVD Emmen gaat vol vertrouwen de komende gemeenteraadsverkiezingen in.

 

Vervolgens kregen Gedeputeerde Henk Brink en Statenfractievoorzitter Willemien Meeuwissen de gelegenheid elkaar te bevragen over de voortgang in de Staten. Daarbij kritisch gevolgd door de ook aanwezige Gedeputeerde (en oud-Emmen-burgemeester) Cees Bijl. Maar uit het Provinciehuis komen louter positieve geluiden. Er worden in Drenthe flinke slagen gemaakt. Het gaat goed met de Provincie. Het liberale beleid werkt, ook in de Provincie.

 

Nu Emmen nog......