VVD wil duidelijkheid over de Ermerweg

De VVD is bang voor ‘afwaardering’ van de Ermerweg. En vraagt zich af of de investering van minimaal 1 miljoen wel zoveel effect zal hebben. Fractievoorzitter Johan Scheltens: “Het instellen van een 30 km zone en het opheffen van parallelwegen maakt het er niet beter op. Volgens ons is het weggegooid geld. Maar het ergste is, dat een groot aantal aanwonenden niet op de hoogte zijn van deze veranderingen. Dus ze hebben groot gelijk als ze daar fel op tegen zijn.”

Daar denkt het College anders over. Wethouder Kleine vindt, dat aanwonenden wel degelijk de mogelijkheid hebben gehad tot inspraak. Johan Scheltens: “Merkwaardig dat de omwonenden dan nergens vanaf weten. En wethouder Kleine spreekt zichzelf tegen. Hij geeft toe dat de Ermerweg een verbindingsweg blijft. En tegelijk wordt de snelheid verlaagd naar 30 km. Daar klopt helemaal niets van. Een verbindingsweg met 30 km? Zo krijg je geen doorstroming, zo krijg je opstopping.”

 

De aanpak van de Ermerweg maakt onderdeel uit van een Verkeersplan. Aanleiding voor dat Verkeersplan was de afsluiting ter hoogte van de parkeerplaats van Wildlands. Gevolgd door een omleiding door de Noordbargerstraat. Dat leidde tot massaal protest van de aanwonenden in de Noordbargerstraat. En dat leidde dan weer tot het opnieuw openstellen van de Ermerweg. Zo nam de verkeersdrukte in de Noorbargerstraat af, maar de Ermerweg is niet veel drukker dan voor opening van Wildlands.

 

Het probleem wordt op termijn nog  kleiner, als de Ermerweg ter hoogte van de kruising Rondweg-N34 wordt afgesloten. Nog een reden om de afwaardering en de investering van 1 miljoen achterwege te laten.