Taakverdeling nieuwe fractie bekend

Hoewel de nieuwe Coalitie nog niet vaststaat en een eventuele VVD-deelname daaraan nog bovenaan de verlanglijst staat, heeft de nieuwe VVD-fractie de taken, de commissies en de woordvoerderschappen alvast verdeeld. Vooral omdat de Fractie inmiddels met 1 man/vrouw is uitgebreid. Vast staat, dat Johan Scheltens opnieuw Fractievoorzitter wordt. En ook fractiemedewerker Arnold Engels blijft - gelukkig - op zijn post.

Margaret Smit trekt het sociale domein naar zich toe. Zij wordt woordvoerder op de commissie Samenleving. Dat is, gezien haar huidige werkkring (Accountmanager bij Menso NV) ook logisch. Marcel Meijer wordt woordvoerder in de commissie Wonen en Ruimte. Johan Scheltens blijft inhoudelijk bij zijn favoriete onderwerpen. Hij voert het woord over het Bestuur, de Middelen en de Economie.


Mocht de VVD – ondanks de zetelwinst – toch opnieuw worden veroordeeld tot de oppositie, dan wil Johan Scheltens ook deze keer positief oppositie voeren. Johan: “We gaan niet afbreken, dwarsliggen of frustreren. We willen meebouwen aan een beter Emmen. Vooral op economisch gebied. Maar, we gaan Burgemeester en Wethouders wel kritisch volgen. Ze zullen in de komende periode meer voor elkaar moeten krijgen dan de afgelopen 4 jaar.”