VVD wil duidelijkheid over Parkeertarieven

De VVD wil meer duidelijkheid over de juridische strijd van de Gemeente met parkeerbeheerder Q-Park. Terwijl iedereen in Emmen de parkeertarieven in het Centrum te hoog vindt, vindt Q-park de gehanteerde tarieven juist te laag. Q-Park vindt daarin nota bene de rechter aan haar zijde. De VVD wil weten welke afspraken er zijn gemaakt. Maar ook of deze juridische strijd in de toekomst gaat leiden tot nog hogere parkeertarieven.

VVD-Raadslid Marcel Meijer: “Ik heb veel contacten met zowel ondernemers als bezoekers van het Centrum. En iedereen is het erover eens, dat de parkeertarieven in het Centrum hoog zijn. Als de tarieven nog hoger worden, jaag je de mensen weg. En dat is nou net wat we niet moeten willen. Daarom willen we graag weten welke afspraken er zijn gemaakt met Q-Park.”

 

Plek des onheils is Parkeerterrein Zuid bij Wildlands. In de pachtovereenkomst die de Gemeente heeft afgesproken staat, dat iedereen die langer dan een ½ uur parkeert, automatisch vast zit aan het dagtarief van € 10,- De Gemeente hanteert op andere parkeerterreinen in het Centrum een vriendelijker tarief. Te laag, vindt Q-Park en heeft daarin van de rechter gelijk gekregen. Ook die vindt de tarieven van Q-Park niet te duur, maar die van de Gemeente te laag.

 

Marcel Meijer: “Wij zien hier wel een probleem ontstaan.” Wij gaan het College vragen om duidelijkheid omtrent de voortgang. Want veel consumenten vinden de tarieven nu al hoog. En we hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het Centrum aantrekkelijk en bereikbaar te houden. Een verdere terugloop van de klandizie kan voor veel ondernemers de doodsteek betekenen. En daarmee een stijging van de leegstand tot gevolg hebben. Dat moeten we niet willen.”