VVD dwingt verbetering fietspaden af

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota van vorig (!!) jaar, diende de VVD - samen met D66, GroenLinks en SeniorenBelang Noord - een motie in om meer geld vrij te maken voor de verbetering van het onderhoud van fietspaden. Daar is nu eindelijk positief op gereageerd. VVD-Fractievoorzitter Johan Scheltens: “Dat zal een keer tijd worden. Want de veiligheid van fietsers is in het geding. We willen dat de Gemeente meer aandacht schenkt aan veiligheid in het verkeer.”

Overigens geldt de onvrede van de VVD niet alleen de fietspaden. Johan Scheltens: “We hebben al eerder vragen gesteld over het onderhoud van de wegen in de Gemeente. Want ook die kunnen een opknapbeurt goed gebruiken. De Gemeente heeft daar te weinig aandacht voor. Dat wil de VVD verbeterd hebben. Emmen is een uitgestrekte gemeente. Daarin heb je goede wegen en fietspaden nodig. En op veiligheid mag je al helemaal niet bezuinigen.”

 

Gelukkig heeft de Gemeente nu voor de eerste fietspaden verbetering toegezegd. Reconstructie en groot onderhoud van de fietsverbindingen van Erica naar Nieuw-Amsterdam en van Weerdinge naar Emmen Centrum worden nog dit jaar afgerond. De verlichting van het fietspad naast het Oranjekanaal tussen de Rondweg en de Sporthal Bargeres zelfs al volgende maand.

 

Althans, volgens de toezegging van B&W. Johan Scheltens: “We zullen zien. We gaan het kritisch volgen…”