WERKBEZOEK AAN BROEDPLAATS IN RLW-SCHOOL

Op donderdag 25 oktober jl. bracht de VVD-fractie een werkbezoek aan de ‘Parel van de Boslaan’, de oude Rijks Landbouw Winterschool. Daar hebben de nieuwe eigenaren, Manfred Plaatje en André Eikema, een succesvol bedrijven-verzamelgebouw van gemaakt. Met hun eigen bedrijf, Sincerus Letschelschade, als een van de eerste en meest belangrijke huurders. Fractielid Marcel Meijer: “Emmen moet zuinig zijn op dit soort ondernemers.”

“We hebben in Emmen veel meer zakelijke dienstverlening nodig. Maar ook veel meer jonge, beginnende bedrijven in het MKB. Beiden kunnen hier in dit prachtige gebouw een plek vinden. Mooi dat deze beide ondernemers dit mogelijk hebben gemaakt. Vanuit de politiek moeten wij blijven kijken hoe we dit soort initiatieven kunnen ondersteunen.” De VVD gaat regelmatig op werkbezoek. Om zo de thermometer in de lokale economie van Emmen te steken.

 

De Rijks Landbouw Winterschool heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Na Winterschool werd het Drenthe College, een re-integratie-bureau en laatstelijk zelfs als pension. Gelukkig heeft het nu vooral een toekomst als broedplaats. Marcel Meijer: “De nieuwe eigenaren hebben ook de originele stijlelementen van dit pand overeind gehouden. Ze kijken naar de toekomst met respect voor het verleden.”