FINANCIEEL BELEID VAN LIK-ME-VESTJE

Vorige week is de VVD tandenknarsend akkoord gegaan met de begroting 2019. Want geen goedkeuring zou zo mogelijk NOG erger zijn geweest. Dan zou Emmen onder curatele van de Provincie zijn gekomen. Fractievoorzitter Johan Scheltens: “Op 4 oktober presenteerde wethouder Otter een prachtige, mooi sluitende begroting. Maar toen al hadden wij onze twijfels…….”

 “Maar een week vóór de behandeling kregen we plotseling een heel andere begroting. Opeens regende het oplopende tekorten en toenemende risico’s. Zoals het verlies Jeugdzorg van 3,2 naar 7 miljoen, Stichting de Toegang met 1 miljoen extra verlies en Wildlands met misschien wel 8 miljoen in de min. Die tekorten kwamen niet plotseling uit de lucht vallen. In ieder geval niet bij ons, we hadden ze al voorzien. Daar hoefde je geen helderziende voor te zijn……”

 

Johan Scheltens vraagt zich hardop af of de wethouder dit niet aan heeft zien komen. Of dat hij die informatie bewust achter heeft gehouden: “In beide gevallen: financieel beleid van niks. Zo ga je niet met de gemeentebegroting om. En ook niet met de Raad. Want we werden vlak voor de behandeling met de kloten voor het blok gezet. Kortom, een financieel beleid van lik-me-vestje. Dat gaan we als VVD de komende tijd kritisch volgen en waar mogelijk ingrijpen.

Zet cookies aan om de video te tonen.