Wietteelt verder terugdringen

© NU.nl

De aanpak van de wietteelt in Emmen kan de VVD niet streng genoeg zijn. De VVD is het dan ook volledig eens met het consistente beleid van Burgemeester Bijl in deze. Johan Scheltens: "Burgemeester Bijl is terecht door de Hoge Raad in het gelijk gesteld. Zijn beleid is niet hard, maar vooral duidelijk."

Het is de VVD al jaren een doorn in het oog dat er in en rond Emmen relatief erg veel softdrugs worden geteeld. Johan Scheltens: "Een duidelijk en kaarsrecht beleid helpt om het forse aantal dealers en kwekers terug te dringen. Door deze vorm van overlast tegen te gaan wordt de veiligheid en leefbaarheid in het betrokken gebied sterk verbeterd."

Woningen of panden met wietkwekerijen worden onmiddellijk voor drie maanden gesloten. Ook al omdat wiet telen bijna altijd gepaard gaat met illegaal stroom af tappen. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Een inwoonster uit Nieuw Dordrecht was tegen een dergelijke maatregel in verweer gegaan. Totdat uiteindelijk de Hoge Raad Burgemeester Bijl in het gelijk stelde.

Volgens de VVD een mooi steuntje in de rug. De uitspraak kan worden gezien als een doorbraak in de strijd tegen de steeds toenemende drugsoverlast. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 60 panden en woningen door de burgemeester ontruimd en voor drie maanden gesloten. Inmiddels wordt deze harde en consistente aanpak door meerdere burgemeesters gevolgd. Met succes.