VVD WIL AANPAK ‘BOSJE VAN STROOTMAN’

Nu dat de Gemeente de groenstrook naast Bakker Joost - op de hoek van de Dordsestraat en de Wilhelminastraat - heeft aangekocht, wil VVD-Raadslid Marcel Meijer dat het hele gebied wordt aangepakt: “Het hele gebied, niet alleen ‘Het Bosje van Strootman’. Dat gebied is al 30 jaar een rotte kies. Geen gezicht voor iedereen die vanuit het Zuiden naar het Centrum rijdt.”

Emmen woningbouw

Om die reden mogen van Marcel Meijer de plannen voor de Noordbargerstraat en het Binnenstadsfonds (Centrumvisieplan) voortvarend uitvoert: “Bezoekers die via de Dordsestraat (vanuit Klazienaveen/Duitsland) binnenkomen zien op de hoek Dordsestraat/Wilhelminastraat al meer dan 30 jaar een puinhoop. Dichtgetimmerde panden die doen denken aan oude, Engelse industriesteden. Dit is een slechte binnenkomer.

 

Zelfs als de Gemeente daarvoor in overleg moet met de verschillende eigenaren van het gebied. Volgens Marcel Meijer een ‘gehavend veld waar ooit een schuur op stond’. Marcel Meijer: “Het zou goed zijn dat ieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en deze lelijke puist gaat oplossen. Geen half werk, graag……”