VVD WIL MEERTALIGE WEBSITE VOOR EMMEN

VVD-raadslid Marcel Meijer gaat - samen met Wakker Emmen-raadslid Aimee van der Ham - een motie indienen om de website van de Gemeente Emmen meertalig te krijgen. Bitter noodzakelijk, vind Marcel Meijer: “Niet alleen voor de vele, internationaal werkende bedrijven in Emmen. Maar vooral ook voor de duizenden toeristen uit Duitsland of andere landen. Je merkt dat de huidige website daar absoluut niet in voorziet.”

Kleine moeite, groot plezier, volgens Marcel Meijer: “We willen de motie indienen tijdens de behandeling van de Kadernota. Want we willen de website van Emmen zo snel mogelijk in het Duits en in het Engels vertaald hebben. Zodat Emmen nóg aantrekkelijker wordt voor bedrijven, werknemers en toeristen van buiten af.”

 

Het gebrek aan meertaligheid merkt ook startend ondernemer Derren de Jong. Zijn jonge onderneming Zero to One richt zich op het internationale bedrijfsleven dat zich wil vestigen in Emmen e.o.. Daarbij worden zowel werknemers als startende ondernemers begeleid. Het niet beschikbaar hebben van een meertalige website noemt de internationaal werkende ervaringsdeskundige een volstrekt verkeerd signaal…..