VVD FRACTIEVOORZITTER DOET STAP TERUG

Johan Scheltens, Fractievoorzitter van de VVD Emmen, legt tijdelijk zijn fractievoorzitterschap en zijn woordvoerderschap neer. Dat doet hij hangende een onderzoek dat op dit moment naar hem is ingesteld. Het betreft het vermoeden van onreglementaire export van dierlijke eiwitten naar het Verre Oosten. Johan zelf ontkent de beschuldigingen en ziet het onderzoek met vertrouwen tegemoet.

Johan Scheltens: “Maar ik wil de Fractie en de VVD niet nodeloos in diskrediet brengen. Ook wil ik niet dat het politieke proces in Emmen hierdoor wordt gefrustreerd. Vandaar dat ik de eer aan mezelf hou. Ook het Voorzitterschap van de Auditcommissie zal ik ter beschikking stellen. In ieder geval zolang het onderzoek loopt. Ik heb alle vertrouwen in de uiteindelijke uitkomst.”

 

Zowel de Fractie als het Bestuur van de VVD zijn met stomheid geslagen. Collega-raadslid in de VVD-fractie Marcel Meijer: “Wij kennen Johan als een gedreven en integer politicus. Hij is al bijna 10 jaar het gezicht én de stem van de lokale VVD. Het siert hem dat hij ons niet met de gevolgen van het onderzoek wil belasten. Typisch Johan, hij wil het zuiver houden.”