VVD STELT VRAGEN OVER GEMEENTELIJKE WANTOESTANDEN

De VVD is toch wel geschrokken van de wantoestanden die blijkbaar heersen op het Gemeentehuis. Dat de organisatie niet helemaal optimaal werkt is - helaas - al langere tijd bekend. Maar dat het zo’n zooitje is, valt de VVD rauw op het dak. VVD-fractievoorzitter Marcel Meijer: “En het is helemaal van de gekke dat we dat als Gemeenteraad via de Pers te horen krijgen. Hierover moet de Raad rechtstreeks geïnformeerd worden!”

Marcel Meijer

Het is niet voor het eerste dat de Raad via de Pers van belangwekkende zaken op de hoogte wordt gebracht. Marcel: “Wat is dat toch voor een raar gedoe? Blijkbaar wordt de politiek niet serieus genomen. Is de Pers soms belangrijker? Als er slecht nieuws is, wil ik dat van de wethouder horen, niet in de krant lezen. Daar gaan wij vragen over stellen. Hier nemen wij - opnieuw - geen genoegen mee.”

 

Maar, daar laat de VVD het niet bij. Marcel Meijer: “Als we dan toch bezig zijn: ik wil weten hoeveel vergunningen er op deze manier ‘automatisch verleend’ zijn die buiten het vigerende bestemmingplan vallen. Daar willen we ook een schriftelijk overzicht van. Want als dat er inderdaad 26 zijn, dan loopt het de spuigaten uit.”

 

De VVD wil ook weten hoe het komt en wat de Gemeente daaraan denkt te gaan doen. Marcel: ”We willen nu toch wel erg graag weten waarom er is gekozen voor een vacaturestop op uitgerekend deze afdeling. Daarnaast willen we weten of dit de enige afdeling is die z’n werk niet goed kan doen. De dienstverlening aan onze burgers is blijkbaar onder het gewenste c.q. wettelijk niveau gekomen.”