Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - Geef je nu op!

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Zuid Oost Drenthe.

Woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en de VVD ZO Drenthe is op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de lijst. Raadslid in jouw gemeente? Woorden bouwen geen huizen, buurten knappen zichzelf niet op en onze straten worden niet vanzelf veiliger. Daar zijn optimisten voor nodig die hun handen uit de mouwen steken. En daar zijn wij weer naar op zoek. Wie zoeken wij? Vind jij het leuk om met mensen te praten en aan de slag te gaan met waar zij in hun buurt tegenaan lopen? Zit jij vol energie en optimisme en wil jij jouw dorp of stad nóg beter maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat doet een VVD-raadslid? Als gemeenteraadslid sta jij midden in de samenleving. Je haalt actief op wat er speelt. Bij jou in de buurt, maar ook bij bijvoorbeeld ondernemers of de omwonenden van een overlast gevend pand. Met wat je ophaalt, ga jij in de politiek aan de slag. In principe lokaal, maar als het nodig is trek je ook samen op met VVD-politici in de provincie of Tweede Kamer. Binnen de VVD zijn de lijntjes kort en dat helpt jou als raadslid om te kunnen doen wat nodig is voor de mensen in jouw dorp of stad. Meer weten? Meld je dan aan voor de cursus: “Raadslid iets voor u?”


Hoe ziet mijn week er dan uit? Als gemeenteraadslid onderhoud je actief contact met de inwoners van je stad of dorp en ga je regelmatig langs bij verenigingen en bedrijven bij jou in de buurt. Samen met de lokale VVD zorg je dat je goed op de hoogte bent van waar bewoners en ondernemers tegenaan lopen in jouw gemeente. Daarnaast speel je een actieve rol binnen je fractie en in de gemeenteraad. Tijdens vergaderingen, maar vooral ook daarbuiten. Dat kost een aantal uur in de week en is goed te combineren met een gewone baan. Meer informatie of meedoen?


Wil jij meer informatie over gemeenteraadslid? Meld je dan aan voor de cursus “Raadslid iets voor u?” Meteen aanmelden voor de kandidatenlijst? Lever dan volgende stukken aan! - kandidaatstellingsformulier (zie bijlage) - kopie legitimatiebewijs welke op de dag van de verkiezingen nog geldig is. Let op: het BSN-nummer moet zichtbaar zijn. - vragenlijst integriteit - VOG verklaring voor politieke ambtsdragers (zie bijlage) -Een motivatiebrief (ca. 500 woorden) - 3 referenties/ondersteuningsverklaringen [optioneel] - digitale portretfoto in kleur in. jpg-formaat met een hoge resolutie [optioneel]


Mail alle stukken naar secretaris@vvdzodrenthe.nl