VVD wil ook nieuwbouwplannen in de hele gemeente Emmen

In maart vroeg Fractievoorzitter Marcel Meijer al aan het college om een pro-actieve rol in te nemen voor nieuwe bouwkavels in de hele gemeente Emmen , nadat we hier al vaker en eerder aandacht voor hadden gevraagd oa tijdens de behandeling van de begroting.

Bouwen in Emmen

VVD wil ook nieuwbouwplannen in de hele gemeente Emmen

 

In maart vroeg Fractievoorzitter Marcel Meijer al aan het college om een pro-actieve rol in te nemen voor nieuwe bouwkavels in de hele gemeente Emmen (zie onze website www.emmen.vvd.nl), nadat we hier al vaker en eerder aandacht voor hadden gevraagd.

 

Ondanks deze aandacht van de VVD voor de bouwkavels, was er geen enkele medestem of actie van wethouder Otter, hij zat nog helemaal in de deprogrammeerstand en antwoorde telkens dat er voldoende gebouwd werd.

 

Afgelopen donderdag tijdens de behandeling van de Kadernota kwamen de coalitiepartijen eindelijk met eenzelfde verzoek aan hun eigen wethouder om meer vaart te maken. Via een motie, een verzoek aan het college, die unaniem werd aangenomen moet wethouder Otter nu in actie komen.

 

De VVD-fractie was aan de ene kant verbaasd dat ze nu pas in actie komen, terwijl er al bijna 1 jaar geen kavel meer te koop is in Emmen, maar aan de andere kant zijn we blij verheugd dat nu ook Wakker Emmen, CDA en PvdA inzien wat de VVD al een half jaar roept.

 

We hebben al vaker gezegd dat in de dorpen  mensen graag kavels willen om zelf te bouwen. Starters willen graag betaalbare huizen en veel senioren willen graag een levensloop bestendig huis.

De woonvisie moet snel ge├╝pdate worden, maar de gemeente moet zorgen voor meer kavels in alle wijken en dorpen. 

 

Bouwen tegen de krimp, bied ruimte ! 

Wel moeten we goed kijken waar we gaan bouwen, en doorgaan met transformeren van gebouwen en tegelijk de duurzaamheidsdoelstellingen niet uit het oog verliezen. 

 

In het verkiezingsprogramma van 2022 zal de VVD het thema wonen hoog op de agenda plaatsen.