VVD stelt vragen over Energiepark Pottendijk

VVD stelt vragen over Energiepark Pottendijk. Tijdens de commissievergadering van afgelopen maandag stelde raadslid Johan Scheltens de collega fracties de vraag of de omgeving van het zonnepark Pottendijk voldoende betrokken was bij de ontwikkeling hiervan.

VVD stelt vragen over Energiepark Pottendijk

Tijdens de commissievergadering van afgelopen maandag stelde raadslid Johan Scheltens de collega fracties de vraag of de omgeving van het zonnepark Pottendijk voldoende betrokken was bij de ontwikkeling hiervan.

De VVD fractie is van mening dat de voorgenomen participatie niet of nauwelijks in de praktijk is gebracht. In de oorspronkelijke overeenkomst met Energiepark Pottendijk was de afspraak gemaakt om zich te houden aan 1 van de 3 participatiemodellen. Verlaging tarief energiebelasting (postcoderoosregeling), coöperatief eigenaarschap of aandeelhouderschap.

Indien hier niet aan voldaan kan worden, dan moest er overleg met de omgeving plaatsvinden waarom het niet mogelijk was en er zou overeenstemming moeten komen over een andere wijze en mate waarmee het project ten gunste komt aan omwonenden.

Dit laatste is helemaal niet gebeurd, de wethouder heeft een afkoopregeling afgesproken met Pottendijk van € 950.000,--.

De VVD fractie is dus ontevreden over het gebrek aan afstemming. De coalitiepartijen stelden dat de beleidsregel niet van toepassing is op Pottendijk, maar het college heeft dit zelf van toepassing verklaard door het expliciet op te nemen in de samenwerkingsovereenkomst.

De meeste oppositiepartijen waren het met ons eens, waarbij iemand zelfs sprak over een gekunstelde oplossing.

De VVD fractie is uiteindelijk wel blij met het bedrag van € 950.000,--, maar vind wel dat dit bedrag volledig ten gunste moet komen aan de omwonenden in het gebied van Zonnepark Pottendijk.