Marja Irrgang Borsboom, kandidaat Gemeenteraad voor de VVD in Emmen

Marja Irrgang Borsboom Kandidaat Gemeenteraad.

Marja Irrgang Borsboom

Marja Irrgang Borsboom 


Marja Irrgang-Borsboom, 64 jaar. Ik woon sinds 2019 in Angelslo, Emmen. Voor die tijd woonde ik in Schoonoord. In Schoonoord runde ik een B&B met vijf kamers en minicamping met 7 plekken. Dit bedrijf heb ik in 2019 verkocht. In Angelslo heb ik een “kleintje B&B” omdat ik het niet kan laten.

 

Nevenfuncties:

·         Raadslid Vereniging eigen Huis, Commissie Jaarverslag

·         Consul ANWB

·         Secretaris VvE Scheringalaan

·         Bestuurslid VvE Bokslootdwarsweg

·         Ondersteunen/verzorgen administratie-belastingaangifte particulieren

 

Waarom kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022?

·         Ik ben in de periode 2012-2015 Statenlid bij de Provinciale Staten van Drenthe voor de VVD geweest. Ik was onder andere woordvoerder voor de transitie van de WMO, Participatiewet en Jeugdzorg naar de gemeentes. Wij stonden als VVD hier achter: één regisseur op een gezin en geen versnippering meer. Dit is helaas nog niet goed uit de verf gekomen en daarom wil ik mij nu inzetten voor de verbetering hiervan.

·         Mijn aandacht is ook voor de senioren. Ook Emmen is een vergrijzende gemeente. Dit vraagt om een andere kijk op woningaanbod, infrastructuur, vervoersaanbod. Hierdoor ontstaat ook ruimte voor de jonge mensen en hun kansen op de woningmarkt.

·         Een prettig leefklimaat heeft ook kunst en cultuur nodig. Dit heeft ook mijn warme belangstelling en wil ik mij voor inzetten.