VVD Emmen verbaasd over uitbreiding AZC Hesselanden met 100 extra plaatsen

VVD Emmen verbaasd over uitbreiding AZC Hesselanden met 100  extra plaatsen

Tijdens de commissievergadering Samenleving heeft raadslid Patrick de Jonge namens de VVD Emmen vragen gesteld over de mogelijke uitbreiding van het AZC Hesselanden met 100 extra plaatsen, 40 flexibele plekken en de mogelijkheid om een andere doelgroep asielzoekers te mogen huisvesten. Wethouder Wanders (Pvda) deelde mee dat het college juist die dag had besloten de uitbrieding toe te staan.

Dit verbaasd de VVD Emmen enorm. Dit zonder overleg met omwonenden ( EOP’S) en zonder inspraak van de gemeenteraad. Daarnaast is in 2019 in de gemeenteraad bij de verlening van de nieuwbouwvergunning van het AZC duidelijk afgesproken een maximum van 600 plaatsen. En nu dus een structurele uitbreiding.

De VVD begrijpt de urgentie van het tekort aan plekken voor asielzoekers, een tijdelijk noodvraag lag in de verwachting, maar permanent opschalen zonder de politieke antenne te gebruiken is redelijk kort door de bocht van dit college.

Juist met dit soort gevoelige thema’s is een goede burger participatie of communicatie erg belangrijk.

De VVD is hier dan ook teleurgesteld in maar ziet wel een patroon die de afgelopen bestuursperiode vaker heeft plaatsgevonden. Een les voor de komende vier jaar…