Even voorstellen: Jeroen Hartsuiker, kandidaat Gemeenteraad voor de lokale VVD in Emmen.

Jeroen Hartsuiker

37 jaar, opgegroeid en woonachtig in Klazienaveen.

In het dagelijks leven houd ik me als omgevingsmanager bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bezig met de energietransitie door het verbinden van belangen van ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Een complexe opgave die elke Nederlander raakt, maar die ook veel kansen biedt. Mijn formele standplaats is Den Haag, maar in de praktijk werk ik veel vanuit huis of ben ik voor afspraken onderweg in Noordoost Nederland.  Dat scheelt niet alleen reistijd, maar geeft ook de ruimte om in mijn vrije tijd te genieten van de regionale horeca, af te spreken met vrienden, of actief te zijn op de racefiets of de mountainbike. Gezien mijn drukke en soms hectische baan is het een verademing om in de gemeente Emmen te wonen!

Graag wil ik mijn maatschappelijke en professionele netwerk en mijn passie voor het openbaar bestuur inzetten om de gemeente Emmen, de stad én de dorpen, nog aantrekkelijker te maken om te wonen, te werken en te recreëren. Bijvoorbeeld door voldoende ruimte te creëren voor woningbouw, in te zetten op een veilige leefomgeving, en inwoners en ondernemers te ondersteunen bij het verlagen van energielasten van woningen en bedrijfspanden. Ook vind ik het van belang om sport en bewegen te stimuleren om een gezonde leefstijl te bevorderen en voldoende ruimte te bieden aan evenementen. Dat zorgt immers voor leven in de brouwerij.

Emmen is na Groningen en Leeuwarden de belangrijkste banenmotor van Noord-Nederland. Willen we die positie behouden dan kunnen we niet op onze lauweren gaan rusten. Dat vraagt om investeringen in de verbetering van de bereikbaarheid per weg en spoor, het bevorderen van een betere aansluiting tussen het onderwijs en de beroepspraktijk en het stimuleren van ondernemerschap, innovatie en creativiteit. Een topprioriteit waaraan we samen met ondernemers en andere betrokkenen invulling moeten geven. Voor onze toekomst.

Om mijn bijdrage te kunnen leveren, heb ik me met overtuiging gekandideerd voor het lidmaatschap van de gemeenteraad van Emmen namens de VVD Emmen. Dus stem op 16 maart 2022 op de VVD, nr. 9!