VVD Emmen voor steun aan Wildlands en Atlas Theater.

Wildlands Emmen

VVD Emmen voor steun aan Wildlands en Atlas Theater. 


De VVD in Emmen kan zich vinden in de financiële steun aan Wildlands en het Atlas Theater. Het betreft een verlenging van het rekening courant krediet. Deze voorzieningen zijn belangrijk voor de werkgelegenheid in onze plaats. De corona periode is voor dit type bedrijven (net als vele andere) zwaar geweest. Wel is het zo dat we een maximale inspanning van deze bedrijven verwachten om een goed resultaat neer te zetten. Er moet alles op alles worden gezet om meer bezoekers te trekken.

Bij Wildlands zien we een aantal aandachtspunten.


Wildlands  

In de commissievergadering van donderdag 14 april vroeg Patrick de Jonge van de VVD een aantal vragen aan wethouder Jisse Otter van Wakker Emmen. Zo is de entree van Wildlands niet erg herkenbaar als “dierentuin “ en mist Wildlands de aansluiting met het plein. Ook de route van P-Zuid (van Q-Park, helaas niet in eigen beheer) naar de ZOO versterkt niet de beleving. Om een goed resultaat neer te zetten zouden deze punten versterkt kunnen worden. Wethouder Otter kon zich vinden in deze punten en zegde toe eraan te werken. Wildlands heeft al veel stappen gezet, werkt veel meer samen met partijen dan voorheen, en gaat flink vooruit!

 

Atlas Theater 

Aan Wethouder Robert Kleine (CDA) gaf Patrick de Jonge aan dat steun aan het Atlas begrijpelijk is maar dat wel alles op alles gezet moet worden voor een betere resultaat en maximale benutting van capaciteit. Meer voorstellingen, meer promotie, meer gezelligheid om de horeca inkomsten te verhogen en meer gebruik van de Dagblad vh Noorden zaal (bv Poppodium). De wethouder was het eens met deze punten en gaf aan dat er hard aan wordt gewerkt. De VVD houd het kritisch in de gaten en blijft zowel Wildlands als Atlas Theater goed volgen. Beide zijn belangrijk voor de Emmense gemeenschap.

 

Camperplaats

De suggestie om de Tourist Info te verplaatsen naar de entree van Wildlands werd meegenomen en de Camperplaats op de Schapenveenweg blijft een punt van discussie, volgens de VVD in ieder geval het onderzoeken waard!

 

De lokale VVD in Emmen hoort graag uw mening over dit standpunt.