De VVD in Emmen is bezorgd over de komst van de Wolf!

Wolf in Drenthe

De VVD in Emmen is bezorgd over de komst van de Wolf! 

Aan de Wethouder zijn vragen gesteld, lees hier het antwoord: 

 

Vraag: We hebben ook de afgelopen weken herhaaldelijk kunnen lezen hoe de Wolf zijn intocht maakt richting onze gemeente.

Gruwelijke beelden worden gedeeld op social media.

De fractie van de VVD wil graag weten of onze Gemeente/het college in gesprek is met de Provincie voor eventuele ondersteuning van de schapenhouders, veehouderijen?

 

Tot nu toe komt alleen het gebied “hart van Drenthe in aanmerking voor subsidie voor preventieve maatregelen zoals afrasteringen. Bron: https://www.provincie.drenthe.nl/@137637/subsidie-voorkomen-schade-wolven/ 



Antwoord Wethouder Pascal Schrik: 



Wij volgen nadrukkelijk de ontwikkelingen inzake de problemen als gevolg van mogelijke aanvallen van de wolf. Wij hebben contact met LTO Emmen over dit onderwerp. Vanuit de sector krijgen wij terug dat boeren zich grote zorgen maken over de aanvallen van de wolf op hun vee. In onze gemeente is de laatste jaren een beperkt aantal aanvallen van een wolf op schapen en geiten geconstateerd. Maar de kans is aanwezig dat dit de komende periode vaker zal voorkomen.

 

Op woensdag 28 september is de motie wolvenbeheer in het Drents Parlement aangenomen. Het college van Gedeputeerde Staten wordt opgeroepen om bij het Rijk duidelijk te maken dat de situatie op wolvengebied inmiddels onhoudbaar is, en er op aan te dringen dat wolvenbeheer noodzakelijk is.

 

In het eerstvolgend bestuurlijk overleg met de provincie Drenthe, op 1 november 2022, zal dit onderwerp worden besproken. Ik zal navragen welke ondersteuningsmogelijkheden de provincie heeft om onze schapen- en veehouders te ondersteunen.