Commissielid Edwin Gels stelt vragen over school Klazienaveen.

Emmen, 6 juni 2023 - De VVD-fractie van de gemeente Emmen heeft signalen ontvangen dat het proces voor de totstandkoming van een nieuw schoolgebouw in Klazienaveen stroef verloopt. Het plan om de RKBS Pastoor Middelkoopschool en CB de Kap onder één dak te brengen met behulp van Linthorst huisvestingadviseurs vereist dringende actie van het college van B&W.

De VVD-fractie heeft tijdens de rondvraag in de Commissie Samenleving van de gemeente Emmen twee specifieke problemen aangekaart die het proces vertragen. Allereerst blijkt dat de bepaling van de oppervlakte van de school gebaseerd is op verouderde prognoses van leerlingenaantallen. Deze prognoses sluiten niet altijd aan bij de realiteit en de verwachte/gerealiseerde groei van de afgelopen jaren. De gemeente Emmen dient hierin, volgens de VVD, invloed uit te oefenen, zowel op de prognoses zelf als op de snelheid waarmee ze worden aangeleverd.

Daarnaast is er een kwestie met betrekking tot de bouwkosten. De huidige berekening is gebaseerd op verouderde bouwkosten, en het is aan de gemeente om deze berekening snel te actualiseren. Het niet tijdig bijwerken van deze kosten kan leiden tot vertraging in het bouwproces en een schoolgebouw dat bij opening al niet meer voldoet aan de realiteit.

De VVD-fractie benadrukt dat de huidige situatie precair is op middellange termijn, aangezien de bestaande schoolgebouwen sterk verouderd zijn en één van de scholen sterk uit z'n jasje groeit en al is voorzien van een noodunit.


Bekijk de video hier : Commissie Samenleving