VVD EMMEN STEMT TEGEN AANKOOP “KOP VAN ZUID”

VVD EMMEN STEMT TEGEN AANKOOP “KOP VAN ZUID”

 

In de Gemeenteraad van donderdag 29 september moest de raad haar goedkeuring geven voor de aankoop van het gebouw “Kop van Zuid “. Dit gebouw staat bij de entree van het ziekenhuisterrein in Emmen. 

Op termijn moet op het oude zwembad terrein een onderwijscampus verrijzen met het Drenthe College en Stenden als partners. Ook Treant is hier een speler in. De VVD is positief over de plannen voor deze onderwijscampus. 

De noodzaak om voor meer dan 6 miljoen een kantoorgebouw te kopen als gemeente, met als achterliggende gedachte dat het strategisch beter is om dit zelf in handen te hebben, ontgaat de VVD. Vooral omdat het doel is het gebouw later weer te verkopen.

De gemeente is geen projectontwikkelaar/vastgoedhandelaar. Een deel van het gebouw is verhuurd aan externe partijen en in de toekomst zouden hier dus andere (zorg gerelateerde) partijen bij in kunnen. Een belegger of een van de campus partners van de gemeente had dit ook kunnen doen, met alle lusten en lasten en mogelijke risico’s. 

In de raad was de VVD echter een roepende in de woestijn. Wethouder Wanders van de PvdA verdedigde het plan en de rest van de raad was vrij stil. Een beslissing van meer dan 6 miljoen euro.  

Bij de stemming stemden de VVD en D66 als enigen tegen waardoor met een meerderheid het voorstel werd aangenomen. Hiermee gaat de gemeente over tot aankoop van De Kop van Zuid.