Verkeerssituatie Nieuw Amsterdam moet op de shortlist!

Verkeerssituatie Nieuw Amsterdam moet op de shortlist!
In de commissie Wonen en Ruimte van 11 september heeft raadslid Anita Scheper aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in Nieuw Amsterdam.
Het betreft de drukke fietsoversteek, Noorderwerf, Vaart Noordzijde, fietsbrug, Vaart Zuidzijde.
Er wordt hier vaak te hard gereden, voor kinderen is het gevaarlijk om zonder ouders over te steken en ook ouderen hebben moeite en durven hier niet goed de oversteek te maken. De gemeente Emmen heeft in het verleden min of meer toezeggingen gedaan dit knooppunt te zullen aanpakken.
Met de vraag van de VVD of het college een update kan geven van de geplande werkzaamheden antwoorde wethouder Bos van Wakker Emmen dat dit knooppunt op de longlist staat en nog niet op de shortlist en dat er ook nog geen toezegging meer is dat dit knooppunt op de shortlist komt.
Plaatselijk Belang Nieuw Amsterdam/Veenoord heeft door gebruik te maken van het spreekrecht in de Commissie van 2 oktober hun zorgen over de drukke fietsoversteek ook nog eens benadrukt.
We gaan ervan uit dat door dit onderwerp opnieuw onder de aandacht te brengen de wethouder nog eens kritisch de situatie gaat bekijken en van gedachten veranderd!