Lokale VVD en CDA gaan voor versterken en herpositioneren van het Van Gogh huis!

LOKALE VVD EN CDA GAAN VOOR VERSTERKEN EN HERPOSITIONERING VAN HET VAN GOGH HUIS!

 

Afgelopen maandag 6 november tijdens de begrotingsbehandeling heeft de lokale VVD in Emmen samen met het CDA een motie ingediend voor herpositionering en het versterken van het Van Gogh Huis.

 

In het kader van het Van Gogh jaar hebben zowel de Provincie alsook de gemeente Emmen veel geïnvesteerd in het Van Gogh Huis en het zou een gemiste kans zijn wanneer we hier geen gevolg aan zouden geven.

Het Van Gogh Huis is een unieke museale erfgoed locatie, heeft wereldwijde belangstelling en heeft alles in huis om een grotere en prominentere culturele rol te spelen maar dan moeten we wel herpositioneren, professionaliseren en versterken zodat het verder kan groeien.

 

 

Op die manier kunnen we het toerisme en de dagrecreatie versterken in de regio, en het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer de belangstelling die er lokaal, regionaal maar ook landelijk en wereldwijd is economisch gaat benutten.

 

We vragen het college om zich actief hiervoor in te zetten, tevens te onderzoeken naar de mogelijkheden voor parkeergelegenheid want helaas die is er niet.

 

Wethouder Leal reageerde positief en heeft aangegeven achter de motie te staan.