VVD EMMEN maakt zich zorgen om verkeersveiligheid binnenstad

Marcel Meijer VVD Emmen

VVD EMMEN maakt zich zorgen om verkeersveiligheid binnenstad Emmen Centrum 


Parkeren aan de Baander 

De Baander is een drukke weg en steeds vaker zien we hier auto's en vrachtverkeer die parkeren op de weg om bijvoorbeeld te laden en lossen. Daardoor moet verkeer er om heen en ontstaan gevaarlijke situaties. Een oplossing zou kunnen zijn om parkeerhavens te maken (aan de kant van het centrum) voor laden en lossen. 

Bij het kruispunt Baander/ Wilhelminastraat wordt ook met regelmaat geparkeerd door auto's en op deze plek is dat zeker niet wenselijk i.v.m. het drukke kruispunt. De VVD heeft de gemeente gevraagd om maatregelen. Wethouder Jan Bos kon nog niet e.a. toezeggen maar de aandacht is in ieder geval gevestigd op deze straat. 


Bollards 

De bollards (paaltjes) bij de toegangswegen naar het centrum van Emmen moeten zorgen voor een veilig en fijn winkelgebied voor bezoekers. Steeds vaker zien we auto's en ander verkeer rijden op de stadsvloer die hier niet thuishoren. De VVD heeft hierover meerdere klachten ontvangen. In de commissie vergadering van maandag 4 december heeft raadslid Marcel Meijer hierover vragen gesteld aan de wethouder. 

Het probleem is bij de gemeente bekend en er wordt onderzocht wat mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn. De venstertijden aanpassen is lastig ivm de 24 uurs economie en bevoorrading. Meer toezicht door handhaving en politie in combinatie met camera's kan wel. 

De kwaliteit van de bollards laat wel te wensen over en reparaties duren vaak lang, daardoor ontstaat een "lek "in de toegang naar het centrum. De VVD hoopt dat de gemeente de komende tijd meer aandacht geeft aan dit probleem. 


Gemeenteraad (commissie wonen en ruimte) van maandag 4 december terugkijken? 

Uitzending