Standpunt VVD Emmen over de begroting voor Koningsdag

Begroting Koningsdag

Tijdens de afgelopen raadsvergadering vond de behandeling van de begroting Koningsdag plaats. VVD fractievoorzitter Patrick de Jonge gaf daarbij aan dat het gehele proces tot nu toe geen schoonheidsprijs verdiend. Daarnaast gaf de Jonge aan dat de VVD liever had gezien dat bij de begroting gemeente Emmen 2024 op voorhand al een ruimhartiger bedrag had moeten worden opgenomen.

In deze tijden waarin prijzen stijgen en diverse huishoudens het moeilijk hebben heeft de VVD aangedragen met een goed koopmansoog en Drentse nuchterheid bestedingen te doen voor Koningsdag. Daarnaast slim investeren in zaken die mogelijk al op de planning stonden voor een later moment maar die nu direct kunnen worden meegenomen bij het opknappen van bepaalde plekken.

De VVD gaf ook aan dat de beschikbare financiƫle middelen voor Koningsdag zoveel mogelijk terecht moeten komen bij lokale ondernemers in de gemeente Emmen. Het college kon zich goed vinden in dit voorstel. Dit houden we als VVD zijnde dan ook scherp in de gaten.

Binnen het beschikbare budget is ook bijna 300.000 euro beschikbaar voor de omliggende dorpen waarmee zij het dorp kunnen aankleden en activiteiten kunnen organiseren in het Koningsdagweekend. Iets waar de VVD Emmen ook positief over is gestemd.

Koningsdag is een uitgelezen mogelijkheid om Emmen te promoten. Fractievoorzitter de Jonge riep op om trots te zijn op ons Emmen en vooral te laten zien waarom Emmen zo mooi is aan de rest van Nederland. Dit in tegenstelling tot de vele lijstjes waarin Emmen altijd onderaan bungelt. Koningsdag gaat zorgen dat daarna meer mensen naar onze mooie gemeente gaan komen waarvan de gehele gemeente gaat profiteren, zowel economisch als financieel. De VVD riep als laatste op om ook de marketing daar goed op in te zetten.