VVD Emmen wil meewerken aan noodopvang extra asielzoekers

© Nu.nl

De VVD Emmen is voorstander van de komst van 400 tot 600 extra asielzoekers naar Emmen. En reageert daarmee op het dringende verzoek van Staatssecretaris Klaas Dijkhof. Die riep gemeenten op om moed te tonen en hierin een eigen verantwoordelijkheid te nemen. VVD-Raadslid Nynke Houwing: “Die moed en verantwoordelijkheid lijkt ons eigen College niet op te kunnen brengen…..”

Nynke Houwing: “Wij nemen als VVD onze verantwoordelijkheid, die gaan we niet uit de weg. En we willen hiermee aansluiten op het verzoek van het Centraal Opvang Asielzoekers. Je kunt hier je ogen niet voor sluiten. Het is een tijdelijke oplossing, op puur humanitaire gronden. Zodat ondertussen gezocht kan worden naar een permanente oplossing. Maar die oplossingen dienen wij over te laten aan onze Regering en het Europees Parlement.”

De VVD neemt hiermee ook stelling tegen Wakker Emmen. Nynke Houwing noemt hun afwijzende standpunt onbegrijpelijk: “Het optreden van wethouder Jisse Otter in Cassata en de verklaring in het DvhN van vanmorgen laat zien dat de coalitie zeer verdeeld is over dit onderwerp. Wakker Emmen is met hun standpunt, kortzichtig, populistisch en niet realistisch. Ze sluiten de ogen voor de realiteit.”