VVD WEIGERT STRUCTUURVISIE WINDENERGIE ERDOOR TE JASSEN

Onder sterke druk van de VVD is de behandeling van de Structuurvisie Windenergie tijdens de Raadsvergadering van donderdag 29 oktober uitgesteld. Niet omdat de VVD de behandeling op de lange baan wil schuiven. Integendeel. Want de VVD wil zo snel mogelijk met het onderwerp aan de slag. Maar het College heeft de informatie veel te laat aangeleverd. Fractievoorzitter Johan Scheltens: Wij hadden hooguit 48 uur om de inhoud goed te bestuderen. Zo werkt dat niet….!”

“Tijdens de behandeling van de Structuurvisie in de Commissievergadering zijn door meerdere partijen vragen gesteld over ontbrekende stukken en missende informatie. Die stukken kregen wij pas afgelopen dinsdag om 16.45 onder ogen. Terwijl een aantal veranderingen niet waren aangebracht en nieuwe punten niet bleken te zijn doorgevoerd. Zo wachten wij nog steeds op de nieuwe Belemmeringenkaart. Dus dit is niet alleen broddelwerk, het is ook nog eens te laat.”

Daarnaast zou er extra informatie komen over de problematiek van Heli Holland en over een kansrijk ondernemers-initiatief van tuinders in het gebied. Echter, hetgeen daarover werd bijgesloten riep meer vragen op dan er werden beantwoord. Volgende de VVD-fractievoorzitter kon er op deze manier nooit tot een afgewogen oordeel worden gekomen. Dus werd stevig aangedrongen op uitstel van een Raadsbesluit.

Slordig, onzorgvuldig en onverantwoordelijk, aldus de VVD-voorman. Johan Scheltens: Op deze manier kan de VVD geen verantwoordelijkheid dragen. En al helemaal niet bij een zo belangrijk dossier als de windenergie. We willen fatsoenlijk de tijd krijgen om de voorstellen te bestuderen. En die met onze achterban en binnen de fractie te bespreken.”