VVD-AANPAK BIJ PHILIPS HEEFT SUCCES GEHAD

VVD-fractievoorzitter John Scheltens claimt een deel van de succesvolle ontwikkelingen rondom de geplande overname van Philips Emmen: “De VVD ging als eerste en als enige niet zitten te ageren tegen de Bedrijfsleiding. We wilden geen onderdeel zijn van het probleem, maar meer op zoek gaan naar de oplossing. Door gebruik te maken van ons landelijk netwerk. We hebben direct ons Drents VVD-Kamerlid Erik Ziengs ingeschakeld.”

Johan Scheltens: “Erik `Ziengs heeft ons de weg gewezen binnen het Ministerie van Economische Zaken. De korte lijntjes met Minister Henk Kamp deden de rest. Vanaf het begin was duidelijk dat Philips een onontkoombaar besluit had genomen. Dan moet je niet tegen de bedrijfsleiding tekeer gaan en ze niet tegen je in het harnas jagen. Juist dan moet je met ze het gesprek aangaan en hun aanspreken op hun verantwoordelijkheden. Dat hebben wij gedaan en dat lijkt zijn vruchten af te werpen." 

Volgens Johan Scheltens blijkt eens te meer hoe belangrijk het is om een landelijk netwerk te hebben: “Dat is vaak het probleem van lokale partijen, die missen dit netwerk. Problemen met nationale relevantie moet je ook nationaal zien aan te vliegen. Er is op het Ministerie van Economische Zaken een speciale Taskforce Zuid-Oost Drenthe. Daar hebben wij regelmatig contact mee. Dat voordeel heb je als grote landelijke partij.”